Mijn vader een jaar geleden na een val hersentrauma heeft opgelopen. Na opname in ziekenhuis en spoedeisende hulp, volgde tijdelijke opname in een revalidatiehuis. Er is doorlopend meer onderzoek gedaan. De diagnose Parkinsonisme volgde, een relatief nieuw fenomeen waarvoor nog meer onderzoek nodig is.
Bij eigen onderzoek kwam ik bij ParkinsonNL terecht en ben onder de indruk van de visie, de initiatieven en het streven om naast Parkinson met zowel lichamelijke als psychische kenmerken en zoals we deze al lange tijd kennen als overwegend progressieve ziekte, er ook veel inzet is om ook Parkinsonisme (met voornamelijk lichamelijke kenmerken) verder te onderzoeken.
Parkinson deelt ook kennis door publieke voorlichting te bieden. En aan de hand van online beeldmateriaal en begrijpelijke taal. Zij betrekken actief patiënten die geïnteresseerd zijn en het op kunnen brengen, bij hun doorlopend onderzoek.
Binnen maatschappelijk verband kunnen we al geruime tijd via het nieuws en officiële kanalen de ontwikkelingen rondom het gebruik van Pesticiden volgen en worden de risico’s en schadelijke gevolgen voor de leefomgeving, natuur, mens en dier met regelmaat onder de aandacht gebracht.
Persoonlijk zie ik liever niet dat het nog veel te lang duurt of dat het vrijwel onmogelijk is om aan de hand van wetenschappelijk onderzoek beter aantoonbaar te kunnen maken dat er een relatie is tussen de aanwezigheid van (of te hoge concentraties van) pesticiden die tot schadelijke gevolgen leiden. Zo ook in relatie tot de gezondheid van (oudere) mensen bij ziekten als Parkinson en Parkinsonisme of andere vormen nog niet anders gespecificeerd.
Hiervoor is begrijpelijk en onder de huidige sociale en maatschappelijke tendensen, veel meer (anders dan overheid) financiering als hulpbron nodig. Ik roep daarom vanuit de zelfzuchtige motivatie op, samen met mij iets bij te dragen. Alle kleine steentjes helpen.
Het doelstreven is een klein bedrag dat natuurlijk een hogere bijdrage niet uitsluit.